zie artikel

Houden de deelnemers van The Masked Singer hun deelname echt voor iedereen geheim?

De kracht van The Masked Singer is dat niemand weet wie er in de pakken zit. Dat moet ook zo blijven tot het moment dat ze geraden worden. De vraag is dan natuurlijk in welke mate dit echt geheim is. Wie weten er nu eigenlijk allemaal wie er precies in welk pak zit. Dat blijken veel minder mensen te zijn dan je misschien denkt. Het is zeker interessant om eens te kijken hoe dat zit.

zie artikel

Een gigantische boete

Wanneer iemand wordt uitgenodigd om deel te nemen aan The Masked Singer, dan moet deze beroemdheid daarvoor een contract tekenen. In dat contact is een bepaling opgenomen. Daarin staat dat de deelname geheim moet blijven tot en met de uitzending van de aflevering waarin bekend wordt wie het is. Verspreekt de deelnemer zich, dan kan dat een boete van maar liefst €250.000,- betekenen. Die boete is bovendien ook van toepassing als ze één van de andere deelnemers zouden verraden. Dit is dus een behoorlijke som.

Onherkenbaar deelnemen

Het is belangrijk dat de deelnemer ook niet herkend kan worden door de omgeving. Daarom worden de opnames in het geheim gedaan. Bovendien worden de deelnemers in vermommingen gehesen om te voorkomen dat iemand ze onderweg herkent. Ook worden ze in geblindeerde auto’s vervoerd. Daardoor is het eigenlijk onmogelijk om te achterhalen om wie het nu eigenlijk gaat. Zo kan dus iedereen op een veilige manier onherkenbaar blijven en blijft het programma ook spannend op deze manier. Dit is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de spanning.

Niemand weet het

Zelfs andere mensen die betrokken zijn bij The Masked Singer zijn weten niet wie er in de pakken zitten. De kostuummaakster die de pakken maakt krijgt bijvoorbeeld alleen maar maten door, maar heeft geen idee bij wie die maten horen. Het publiek ziet ook pas bij de ontmaskering om wie het gaat. Bovendien moet het publiek ook nog eens een contract tekenen om ook alles geheim te houden. Dit is hetzelfde soort contract als de deelnemers moeten tekenen, met een flinke boete erin als je het zou verraden.