De autosloop

Wat houd Autosloop nou in? Als je een kapotte auto hebt door bijvoorbeeld een ongeluk ga je naar een autogarage. Hier gaan ze voor je kijken of de auto nog gerepareerd kan worden of dat hij total loss wordt verklaard. Wanneer een auto total loss wordt verklaard betekent dat dat je auto niet meer door de keuring komt. Wat er dan gebeurt, is dat de auto naar een autosloperij gaat. Hier gaan ze kijken of het meer kost om de auto te laten repareren dan dat de auto waard is. als de reparatie meer kost dan de auto zelf is het handig om de auto te slopen. 

Kiezen voor een autosloperij 

een autosloperij uitzoeken kan vaak lastig zijn. Er zijn heel erg veel bedrijven en je moet daar 1 van kiezen. Een heel belangrijk ding is om te kijken of het bedrijf erkent is voor RWD. Alleen als het bedrijf erkent voor RWD is ben je er zeker van dat je auto ook echt van je naam wordt geschreven. Vervolgens zijn er nog een aantal dingen belangrijk. Hoe kom je met een auto die niet meer mag rijden bij het autosloopbedrijf? Veel bedrijven bieden aan om de auto thuis op te halen. Dit kan heel handig zijn als je thuis geen trailer hebt staan waardoor je bij het bedrijf komt. Ook kan je kijken naar de reviews die klanten over het bedrijf zeggen. Zijn het veel goede reviews kan je er van uit gaan dat het een goede autosloperij is. Ook is het belangrijk dat de mensen die bij het bedrijf werken klantvriendelijk zijn. 

Wat gebeurd er tijdens de sloop?

Wanneer het zeker is dat je de auto laat slopen wordt de auto als eerste gewogen. 

Je krijgt namelijk een kleine vergoeding. Die vergoeding hangt af van hoeveel de auto weegt. In de auto zit veel Koudijzer. Dat wordt gewogen en op basis daarvan krijg je de vergoeding. Vervolgens worden de goede onderdelen uit de auto gehaald. De goede onderdelen zijn vaak heel erg veel waard en kunnen doorverkocht worden voor veel geld. Als alle onderdelen uit de auto zijn. De accu is een belangrijk onderdeel. Die moet terug naar de plek waar die vandaan kwam. Dit heet het ARN. Hier worden alle belangrijke stoffen uit de auto gehaald. Als alle belangrijke onderdelen uit de auto zijn wordt de auto naar de sloop gebracht. Hier gaat het proces verder. De overige onderdelen van de auto worden gerecycled bij het recycle punt van Nederland.