088- 792 88 70 info@di-company.nl

Voorjaarscongres ‘The Next Frontier of Diversity’ een succes

 MG 0866

Met de fantastische sprekers Jennifer Palmieri en Wiebe Draijer en bijna 300 deelnemers kijkt D&I Company terug op een zeer geslaagd voorjaarscongres op 14 maart jl. Charterondertekenaar Rabobank was een geweldige host en wij zijn hen daarvoor zeer erkentelijk.

Voorzitter Mariëtte Turkenburg beet het spits af en introduceerde D&I Company: “Met onze 3 C’s : Charter, Community & Consultancy willen wij helpen om diversity & inclusion daadwerkelijk te realiseren. We activeren en ondersteunen organisaties, leiders en teams om de kracht van diversiteit productief te maken voor meer succes.”

Gastheer Wiebe Draijer gaf een vlammend en doorleefd betoog voor meer inclusion, gevoed door zijn ervaringen als oud-voorzitter van de SER en directeur Benelux bij adviesbureau McKinsey. Het Nederlandse bedrijfsleven bevindt zich op dit moment op een kantelpunt als het gaat over diversity & inclusion: “Het enige wat nu telt bij het thema diversiteit is leveren, dus topvrouwen benoemen.” Het Charter, waarbij bedrijven zich committeren aan targets en monitoring noemde hij daarbij als belangrijk instrument. “Maar het is ook tijd om diversiteit breder aan te vliegen.”

Na een mooi bruggetje van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen werd hoofdspreker Jennifer Palmieri, met een applaus welkom geheten op het podium. Zij was director of communications voor de verkiezingscampagne van Hillary Clinton, en werkte daarvoor in het Witte Huis voor president Obama. Zij deelde treffende voorbeelden over haar tijd met Hillary Clinton waarbij het ‘vrouw zijn’ impact had op de presidentscampagne. Al snel werd duidelijk dat het een gecompliceerd spel is als de presidentskandidaat een vrouw is. Het begrip ‘mansplaining’ was daarvan een goed voorbeeld. “Hoewel Hillary heeft verloren, twijfelde niemand aan haar capaciteiten als president. Hilary moest dit doorgaan. Het gaat makkelijker worden voor de volgende.”

Onder leiding van Charles Groenhuijsen werd op een comfortabele sofa de paneldiscussie ingezet. Wiebe Draijer en Jennifer Palmieri werden in het panel aangevuld met de jonge auteur en historicus Felix Klos. Felix: “Mijn generatie is echt op zoek is naar inclusieve organisaties en omgevingen, dáár willen we werken.”.

Als afsluitend programmaonderdeel zorgde Mike Boddé voor een humoristische en treffende muzikale kijk op diversity & inclusion waarna het congres werd afgesloten

Bekijk de foto’s van het voorjaarscongres

Enkele ervaringen van deelnemers:

“Super evenement met top netwerk mogelijkheden. En mooie locatie.”

“Veel dank, was een inspirerende middag!”       

‘Er was aan vrijwel alles gedacht; mijn complimenten!’