088- 792 88 70 info@di-company.nl

Topontbijt 2017: “Het gaat om een inclusieve samenleving waarin we er voor elkaar zijn”

 MG 9793

We kijken met plezier terug op een grote opkomst (onder wie diverse topmensen en andere prominenten) en een afwisselend programma, onder leiding van BNR journaliste Petra Grijzen. Met een interview met minister Bussemaker, de introductie van onze nieuwe directeur Yelly Weidenaar, een energieke clinic ‘Omdenken’ en een inspirerend en openhartig verhaal van Shell topvrouw Marjan van Loon. Gevolgd door een afsluitende bijeenkomst van het Boardroom Coaching programma van D&I Company.

We waren bijzonder verheugd dat minister Bussemaker deze internationale vrouwendag startte met de aftrap van het Topontbijt. Zij constateerde een lichte stijging in het percentage vrouwen in de top van bedrijven, mede dankzij de database topvrouwen.nl. Maar het gaat haar – en ons – te langzaam.: het streefcijfer van 30% is nog lang niet in zicht. De oproep én boodschap van de minister aan het bedrijfsleven was dan ook  klip-en-klaar: “Na 2018 geen verbeterd percentage vrouwen naar de top? Waar geen wil is, is een wet. En die wet ligt klaar.“ Haar streven en oproep gaan overigens verder dan alleen vrouwen in de top, ook lager opgeleide vrouwen en vrouwen met een biculturele achtergrond verdienen een (betere) plaats op de arbeidsmarkt. “Het vraagstuk is breder, het gaat om een inclusieve samenleving waarin we er voor elkaar zijn”, aldus Bussemaker.

Ook Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland, had een aantal waardevolle én humorvolle take aways, onder meer over haar deelname aan het Boardroom Coaching programma enkele jaren geleden:

  • Een externe mentor of coach is zeer waardevol bij het nadenken over en bepalen van je loopbaan.  En om je een spiegel voor te houden en in te zien waar je kracht ligt.
  • Minstens zo belangrijk is je ‘coach thuis’: je partner. “Achter elke succesvolle vrouw, staat een verbaasde man”, zei Van Loon over de reacties die haar man soms krijgt over haar functie.
  • In de boardroom en als lid van de boardroom kun je gerust jezelf zijn, dat wordt zelfs zeer gewaardeerd.
  • En aan topvrouwen in spe: Wees gerust: je hebt in een topfunctie in zekere zin zelfs méér grip op je agenda dat in functies daaronder. Denk goed na wat je wilt en waar je kracht ligt, maar ga het dan gewoon doen!

Binnen Shell bepleitte Van Loon meer open communicatie, haar eigen openhartige verhaal bij het Topontbijt was daar een sprankelend en inspirerend voorbeeld van.

De laatst genoemde take away van Marjan van Loon (“ga het gewoon doen!”) was ook een van de conclusies van de (besloten) bijeenkomst van deelnemers van het Boardroom Coaching programma, die aansluitend plaatsvond. De deelnemers van de jaargang 2016 sloten met deze bijeenkomst af. Medio dit jaar start er weer een nieuwe jaargang van dit gewaardeerde en effectieve programma.
      

Bekijk via deze link alle foto’s van het Topontbijt 2017:  Bekijk de foto’s

Wilt u er meer over lezen in de pers? Zie hier:

BNR: “Vrouwenquotum als ultiem paardenmiddel

Financieel Dagblad: “Samen ontbijten voor meer vrouwen aan de top”

Telegraaf: “Vooroordelen hinderen vrouwen naar de top”

Nationale Onderwijsgids: “Bussemaker bij Topontbijt voor internationale vrouwendag”

En bekijk onze twitterberichten via @Diversitytweet