088- 792 88 70 info@di-company.nl

Hoe beïnvloedt u diversiteit en inclusion?

D&I Company ontwikkelde voor inclusief leiderschap een bijzondere tool. Wilt u meer synergie halen uit uw team? Doe dan de zelftest Inclusief Leiderschap. Deze geeft u inzicht in uw huidige kennis, visie en gedrag. En het effect daarvan op uw team.

It’s second to none in importance today in business, the skill of being a whole leader, an inclusive leader. (Mike Fenlon, Global Talent Leader PwC, May 2016)

Innovatie, verbinding, leiderschaps- en talentontwikkeling zijn cruciaal voor organisaties. Diversiteit in het medewerkersbestand en het management dragen daar wezenlijk aan bij. Dat vraagt om inclusief leiderschap: leiderschap dat ervoor zorgt dat diversiteit uiteenlopende achtergronden en kwaliteiten in medewerkers en teams – wordt (h)erkend en benut. Zodanig dat deze aanpak ook daadwerkelijk leidt tot synergie.

Inclusief leiderschap versterkt de kracht van diversity & inclusion

Veel organisaties zijn zich bewust van de kracht van diversity & inclusion (D&I) en voeren een actief beleid om dit te versterken. Met deze test kunt u nagaan hoe het staat met uw kennis, visie en de daadwerkelijke stand van zaken rondom dit thema.

De vragenlijst is gebaseerd op verschillende onderzoeken en ervaringen van D&I Company vanuit de praktijk van een groot aantal organisaties.

De test heeft geen wetenschappelijke pretenties. Het gaat om algemeen inzicht en praktische tips om uw leiderschap verder te kunnen ontwikkelen.

 Wat levert de zelftest inclusief leiderschap op?

Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u een rapport met uw resultaten en een aantal tips voor de onderdelen die voor verbetering vatbaar zijn.
U krijgt inzicht in de volgende zaken:

  • Uw eigen kennis van en opvattingen over diversity & inclusion. Weet u bijvoorbeeld hoe groot het percentage vrouwen is in het management van uw organisatie? Of hoe klein de kans is dat een sollicitant met een Arabisch klinkende naam uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek?
  • Uw eigen ‘mindbugs’ op dit gebied. Ieder mens handelt immers vanuit bepaalde veronderstellingen en vooroordelen. Sommige zijn handig, andere zitten juist in de weg bij het bereiken van uw managementdoelstellingen. Hoe zit dat bij u?
  • Uw leiderschapsgedrag en –stijl en hoe dit bijdraagt aan een inclusief team. U heeft het beste voor met uw verschillende teamleden en wilt het optimale uit uw team halen. Is uw gedrag hier ook mee in lijn?

Tips voor inclusief leiderschap

Bij de uitkomsten van de zelftest geven wij tips en handreikingen om uw team inclusiever en effectiever te begeleiden. De zelftest is bovendien een goede opstap voor een training Inclusief Leiderschap.

Wij vertellen u graag meer over inclusief leiderschap en andere tools om uw team met nog meer rendement te begeleiden.