088- 792 88 70 info@di-company.nl

Commitment voor vrouwen aan de top

(Executive) search bureaus spelen een belangrijke rol bij het benoemen van topbestuurders en kunnen zo bijdragen aan een betere m/v balans.

Inmiddels ondertekenden ruim twintig bureaus de Code Executive Search. Daarmee committeren zij zich aan een actieve rol bij de benoeming van vrouwen in topposities. De Code is een initiatief van de toenmalige stichting Talent naar de Top en enkele aangesloten executive search bureaus. De Code omvat negen principes, zoals het streven naar een minimum percentage vrouwen op ‘long lists’ en het goed begeleiden van vrouwelijke kandidaten in het gehele proces.

Het is een vrijwillig en zelfregulerend instrument, relevant voor alle bedrijven die actief zijn in recruitment op senior niveau. De Code is nieuw in Nederland en afgeleid van het succesvolle initiatief van Lord Davies in het Verenigd Koninkrijk.

Organisaties die als eerste de code hebben ondertekend zijn:
Boyden Global Executive Search, Chasse Executive Search, Confius Executive Search, De Vroedt en Thierry, Diemen & Van Gestel, Ebbinge & Company, Egon Zehnder, Holtrop Ravesloot, Partners at Work, the Executive Network, Van der Laan en Company, Vanderkruijs, WS&O Verhaar Eeuwijk en Yess International Consultants.

Tijdens de uitreiking van de Monitor Talent naar de Top 2014 op 26 mei 2015 hebben de volgende organisaties de code ondertekend
Maes & Lunau, Leaders Trust, Spencer Stuart, N2Growth (voorheen Schaap & Partners Executive Search) en Van De Groep & Olsthoorn.

Tijdens het Jaarcongres op 20 november 2015 hebben de volgende organisaties de Code ondertekend:
Odgers Berndtson en &Female Capital

Tijdens het Topontbijt op 8 maart 2016 heeft de volgende organisatie de Code ondertekend:
Kienbaum

Tijdens de uitreiking van de Monitor Talent naar de Top 2015 op 24 mei 2016 hebben de volgende organisaties de Code ondertekend:
Amrop en Computer Futures

Op 26 mei 2016 heeft de volgende organisatie de Code ondertekend:
Wesselo & Partners

Interesse om de Code te ondertekenen? We vertellen u graag meer over de voordelen en onze ervaringen!