088- 792 88 70 info@di-company.nl

Nieuwe directeur Yelly Weidenaar

Yelly

Met trots stelt D&I Company de nieuwe directeur Yelly Weidenaar voor. U heeft haar al kunnen zien tijdens het Topontbijt en het Voorjaarcongres. Daar sprak zij de genodigden met enthousiasme toe:
“We zijn nog niet bij het tipping point voor wat betreft het percentage vrouwen in de top. We zien een groot verschil tussen bedrijven die wel of niet het Charter hebben ondertekend, zowel in de Rvb’s en RvC’s als de top in bredere zin. Dus als we als Nederland niet meer onderaan willen bungelen maar écht progressie willen maken, is het belangrijk dat nog meer bedrijven het Charter ondertekenen. Daarmee laat je als bedrijf zien dat je dit echt serieus neemt en tot de voorlopers van het bedrijfsleven wilt horen.”

Per 1 april heeft Yelly Weidenaar officieel het stokje overgenomen. Hiervoor was zij Global Head Diversity & Inclusion bij ABN AMRO, waar zij diversiteit naar een hoger plan heeft getild. Daar steeg het percentage vrouwen in de top in de laatste paar jaar met 11%; in de nieuwe topstructuur van de bank is het percentage vrouwen inmiddels bijna 40%. Naast gender heeft Yelly ook veel ervaring met culturele diversiteit en mensen met een arbeidsbeperking.

Haar motto : “Gewoon doen” – You’re in good company!

D&I Company gaat graag met CEO’s en D&I managers in gesprek. Kennismaken? Neem contact op via 088-7928870 of info@di-company.nl