088- 792 88 70 info@di-company.nl

Mixed Mentoring: nieuwe loot aan de ‘mentoring stam‘

 Dsc0960

Omdat mentoring bewezen bijdraagt aan zowel talent- en leiderschapsontwikkeling als aan diversiteit, organiseert D&I Company verschillende mentoring programma’s: Cross Mentoring en Boardroom Coaching.
De individuele voordelen van mentoring & sponsoring worden in deze programma’s gekoppeld aan de strategische voordelen van diversity & inclusion. Enkele tientallen bedrijven nemen hieraan al geruime tijd deel. Extra waardering krijgt het feit dat de mentees en mentoren cross-company aan elkaar worden gekoppeld. Deelnemers leren hierdoor ook van andere bedrijven en kunnen andere gesprekken hebben dan bij interne programma’s.

Dit najaar is D&I Company met een nieuw programma gestart: Mixed Mentoring. Vierentwintig deelnemers zijn na de plenaire kick off bijeenkomst gestart met mentoring gesprekken over verschillende vragen en dilemma’s uit de praktijk van de mentees.
Omdat er behoefte is aan méér vrouwelijke rolmodellen op leidinggevend niveau, zijn de mentees (allen mannen) cross-company gekoppeld aan vrouwelijke mentoren. Naast rolmodellen ligt de focus ook op diversity awareness en op inclusief leiderschap.

Lees via deze link het interview met mentee Mark Rotteveel en mentor Heike Brusius-Pfeiffer op pagina 5 in het Rabobank DIV magazine, over diverse mensen, motieven en meedoen.

Meer weten? Neem contact op via info@di-company.nl of 088 – 792 8871.

Foto: Enkele deelnemers Mixed Mentoring maken kennis tijdens de kick off bijeenkomst