088- 792 88 70 info@di-company.nl

Klaar met de diagnoses: turbo erop

Bijeenkomst Stichting Topvrouwen

Wie durft het Charter Talent naar de Top niét te ondertekenen?

In aanwezigheid van Koning Willem Alexander, bracht stichting topvrouwen.nl honderden topvrouwen en captains of industry bijeen in het Louwman Automuseum in Den Haag.
Doel was nieuwe netwerken tot stand brengen én zorgen dat het aantal vrouwen in Raden van Bestuur, Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht toeneemt de komende jaren.

 

 

Hard nodig, want de nét gepubliceerde Female Board Index 2017 van hoogleraar Mijntje Lückerath laat zien dat slechts 6,2% van de Raad van Bestuur bij de Nederlandse beursfondsen vrouw is. Dat cijfer is zelfs voor het tweede achtereenvolgende jaar gedaald.

Bedrijven die het Charter Talent naar de Top hebben ondertekend zetten echter wél stappen: bij hen is het percentage vrouwen in de Raad van Bestuur 22,2%. Het Charter Talent naar de Top is dus een effectief middel voor meer vrouwen in de top. Door dit Charter te ondertekenen, committeren werkgevers zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend aan een duurzaam en effectief m/v-diversiteitsbeleid. Ondersteund door ons ervaren team en netwerk.

Wij gaan graag met u in gesprek over het diversiteitsbeleid in uw organisatie. Neem contact met ons op via info@di-company.nl of 088-7928870.

Meer lezen & kijken over de bijeenkomst van Stichting Topvrouwen.nl? Bekijk de video van VNO-NCW of lees NRC, FD, NOS

Beeld: © Patrick van Katwijk