088- 792 88 70 info@di-company.nl

Ingrid Thijssen (Alliander) benoemd tot Topvrouw van het jaar 2016

Ingrid Thijssen

Ingrid Thijssen, Lid Raad van Bestuur Alliander NV en COO, is benoemd tot Topvrouw van het jaar 2016. Zij ontving donderdagavond 29 september de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester.
D&I Company (de fusie van Opportunity in Bedrijf en Talent naar de Top) feliciteert Ingrid Thijssen – en Alliander – van harte met deze award. Alliander is al enige tijd lid van het netwerk en Ingrid Thijssen heeft een aantal jaren geleden deelgenomen aan het Boardroom Coaching programma.
Tijdens een diner met ruim 200 gasten, vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven, non-profit en overheid, werd niet alleen de Topvrouw van het jaar bekend gemaakt, maar ook de Young Talent award uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent t/m 31 jaar.

Rolmodel

Ingrid Thijssen wordt in het juryrapport geprezen voor haar keuze voor uitdagingen, haar lef en verbindende leiderschapsstijl. Daarmee vervult zij niet alleen een belangrijke rol in een door mannen gedomineerde wereld en een branche met een grote maatschappelijke relevantie waar vrouwelijk leiderschap onontbeerlijk is. Ook heeft zij de jury ervan kunnen overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen – én mannen. En dan niet alleen in haar eigen organisatie, aldus juryvoorzitter Pamela Boumeester.

Lees hier een interview met Ingrid Thijssen in het FD.

 

De finalisten
Voor de verkiezing Topvrouw van het Jaar waren tien topvrouwen genomineerd. Op basis van aangeleverde informatie waren Ingrid Thijssen, Claudia Zuiderwijk-Jacobs en Cathelijne Broers gekozen tot finalisten. Zij moesten de jury in een persoonlijke presentatie overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het jaar 2016 het meest verdienden. Uiteindelijk is de keuze op Ingrid Thijssen gevallen. Lees hier de interviews met de drie finalisten.

Eeke Olijve (ABN AMRO MeesPierson) winnares Young Talent Award
De Young Talent Award ging dit jaar naar Eeke Olijve-van den Brink, Directeur Relatiemanagement ABN AMRO MeesPierson. Zij ontving de bijbehorende trofee uit handen van juryvoorzitter Jet de Ranitz. Sinds 2011 wordt deze award uitgereikt gekoppeld aan de Verkiezing Topvrouw van het jaar, een verkiezing die intussen al voor de twaalfde keer plaatsvond.

De Stichting Topvrouw van het jaar wil met deze beide verkiezingen vrouwelijk talent de aandacht geven die het verdient. Het biedt succesvolle vrouwen een platform om zichtbaar te zijn en als rolmodel te kunnen fungeren voor andere jonge vrouwen. Belangrijk criterium voor de verkiezing is ook in welke mate de finalisten zich hebben ingezet om de diversiteit in de eigen organisatie te bevorderen. Andere criteria waarop de jury letten waren onder andere de span of control, de zwaarte van de functie met de behaalde resultaten en de rol in innovatie in de organisatie.