088- 792 88 70 info@di-company.nl
Inspiratieworkshops Engaging Men & Inclusion

Inspiratieworkshops Engaging Men & Inclusion

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 15/12/2017
Hele dag

Categorieën


Wat

Inspiratie workshop: Inclusion & Engaging Men

Wanneer

Vrijdag 15 december 2017
09.00 – 12.30 uur

Waar

IBM, Amsterdam

Wie

Voor diversity managers, HR-managers en -adviseurs, (bestuurs-) leden van diversiteitswerkgroepen en bedrijfsnetwerken en andere belangstellenden.

We organiseren een inspirerende en informerende ochtend over enkele belangrijke aspecten van diversity & inclusion. In samenwerking met Catalyst Europe en met dank aan IBM voor het hosten.

Thema
De focus van veel organisaties in ons netwerk ligt op gender diversiteit, maar een groeiend aantal is dat intussen aan het verbreden. Inclusion wordt dan ook steeds belangrijker. Zonder een inclusief beleid blijft de dominante cultuur in stand en biedt diversiteit nauwelijks meerwaarde.

Hoe geef je daar invulling aan ‘inclusion’, hoe laad je dit begrip? En hoe ga je om met dilemma’s en maak je taboes bespreekbaar?

Een ander aspect is dat bij de (gender) diversiteit initiatieven vaak met name vrouwen betrokken zijn. Terwijl diversity & inclusion geen vrouwen- (of andere minderheidsgroepen-)issue is, maar een organisatie issue: er is een heldere business case. Hoe krijgen we dan ook meer mannen betrokken?

N.B. In dit verband vragen we deelnemers om een mannelijke collega mee te nemen.
Deze thema’s en vragen komen aan bod bij de workshop, waarbij inspiratie en uitwisseling centraal staan. We hebben hiervoor ook enkele boeiende sprekers uitgenodigd, die zullen ingaan op zowel achtergrond als praktijk.

Aanmelden kan via info@di-company.nl. N.B. De voertaal is Engels, indien nodig/gewenst een of enkele rondetafels in het Nederlands.

Met vriendelijke groet,

D&I Company & Catalyst Europe

 

 

PROGRAMMA

 

09:00

09:30

 

09:45

 

 

 

10:15

 

 

 

 

10:45

 

11:00

 

 

 

12:00

 

 

12:30

Inloop, ontvangst

Opening

 

Keynote speaker Glenn Helberg (psychiater, adviseur en activist, lid van o.a. de Adviesraad Diversiteit en Integratie, Zomergast 2017) geeft zijn visie op en ervaringen met inclusie (en exclusie)

 

Interview met Patrick van de Coolwijk van Dell en Marijn Pijnenburg van IBM over hun persoonlijke en praktijkervaringen om meer mannen te betrekken bij het thema diversiteit en inclusie, met o.a. de MARC (Men Advocating Real Change) journey, als ‘champions for workplace inclusion’.

 

Pauze

 

‘World Café’: uitwisseling in rondetafels, waardoor deelnemers dieper kunnen ingaan op effectieve acties om zelf inclusiever te handelen en bij dragen aan meer inclusiviteit in hun organisatie

 

Reflecties en observaties uit het World Café en tips, door de sprekers en experts van D&I Company en Catalyst

 

Einde programma, aansluitend netwerken en lunch