088- 792 88 70 info@di-company.nl

Cross Mentoring bijeenkomst met LEF over politiek en macht

 DSC6494
_DSC6462In het prachtige LEF Future Center – in het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat (RWS) in Utrecht – vond de derde bijeenkomst plaats van ons Cross Mentoring Programma. Met als thema ‘Politiek en macht in organisaties – hoe kan ik hier met lef en op mijn manier mee omgaan?’
Collegetour met Ineke van der Hee
In een Collegetour-achtige setting beantwoordde topvrouw Ineke van der Hee (in 2002 benoemd als eerste vrouwelijke Hoofd Ingenieur-Directeur bij RWS) van de deelnemers verschillende vragen over macht, politiek en haar loopbaan. Maartje Beltman, die als RWS mentee meedoet aan Cross Mentoring, presenteerde dit onderdeel. Van der Hee gaf de aanwezige mentees de volgende tips mee:
1. Leer jezelf kennen en kies een organisatie die bij je past.
2. Neem initiatief (ook als je het eng vindt), toon moed en LEF.
3. Zoek mensen op die je irriteren op het gebied van politiek en macht. Ga met deze mensen in gesprek; juist van hen zul je het meeste leren.
Jouw stijl en Lef
De gehele ochtend stond in het teken van macht en politiek en hoe je met jouw stijl en lef hiermee omgaat. In een workshop werd ingegaan op de verschillende typen en vormen van macht en invloed. Besproken werd welke stijlen de deelnemers tegenkomen en zelf hanteren én hoe zij hun eigen repertoire kunnen verbreden. In de andere workshop konden de deelnemers op een beweeglijke manier ervaren hoe ze hun lichaam als raadgever kunnen gebruiken en krachtiger worden door te luisteren naar hun lichaam. Daarnaast wisselde men tijdens de intervisiesessies ervaringen uit over casussen/dilemma’s uit de praktijk.

Klik hier voor een foto impressie van de bijeenkomst op 10 juni 2016.

Ook meedoen aan Cross Mentoring?
Na de zomer starten de inschrijvingen voor Cross Mentoring 2017. En voor bedrijven die het Charter Talent naar de Top hebben ondertekend is er in september 2016 al een ‘instapmoment’.
Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op via xmentoring@opportunity.nl of via 088 – 792 8871 (Regien Winnubst).