088- 792 88 70 info@di-company.nl

Cross-company programma’s en events.

Voor organisaties die zich aansluiten bij de D&I Community bieden wij een actief netwerk voor kennisdeling en een platform voor profilering. Tijdens inspiratie workshops en topevents krijgt u praktisch toepasbare informatie en tools en gaat u in gesprek met topmensen, voorlopers en wetenschappers op het gebied van diversity & inclusion. 

Ook kunt u deelnemen aan effectieve cross-company mentoringprogramma’s, die bijdragen aan zowel talentonwikkeling als aan inclusief leiderschap.

Mentoring en sponsoring: een tweesnijdend zwaard

CEO commitment and women’s individual development are at the heart of an effective gender-diversity ecosystem  -McKinsey

Mentoring en sponsoring zijn niet alleen effectief voor talent- en leiderschapsontwikkeling. Het zijn ook instrumenten die aantoonbaar bijdragen aan meer diversiteit en doorstroom van vrouwen naar de top. Voor het daadwerkelijke effect, moeten deze instrumenten aan enkele voorwaarden voldoen. In de cross-company programma’s Boardroom Coaching en Cross Mentoring zijn de belangrijkste elementen geïntegreerd en worden de individuele voordelen van mentoring & sponsoring gekoppeld aan de strategische voordelen van diversity & inclusion. Aan deze programma’s, die intussen al meerdere jaargangen kennen, doen enkele tientallen gerenommeerde bedrijven mee, waaronder: ABN AMRO, Accenture, Achmea, Arcadis, Cisco, Delta Lloyd, EY, IBM, ING, Janssen Biologics, KLM, KPN, Loyens&Loeff, Menzis, Ministeries, NS, Nuon, PwC, Rabobank, Rijkswaterstaat, Shell en Siemens.

U kunt deelnemen aan twee programma’s: Boardroom Coaching (op topniveau) en Cross-Mentoring (op medior niveau). Bekijk hier onze folder. 

Voor de deelnemende bedrijven zijn niet alleen de persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en loopbanen van individuele deelnemers waardevol, de coaching rendeert ook in de organisatie zelf. Meerdere bedrijven integreerden de methode in hun interne programma’s. D&I Company begeleidt en faciliteert ook regelmatig in-company mentoring programma’s.

Quotes Cross Mentoring

Wij hebben meerdere talentprogramma’s, maar we krijgen de meest positieve reacties op het Cross Mentoring programma.   (coördinator Cross Mentoring ABN Amro)

Dankzij dit Cross Mentoring programma heb ik daadwerkelijk de stappen kunnen zetten die ik al een tijdje voor ogen had. (mentee)

Ik heb geleerd dat ‘dit kan niet in onze organisatie’ niet waar is. Gewoon voor jezelf opkomen en durven! (mentee)

 Mijn mentee was openhartig over haar ervaringen, dat heeft mij met andere ogen en grotere zorgvuldigheid naar mijn eigen organisatie doen kijken. (mentor)

Afgelopen week heb ik het cross mentoring programma afgesloten. Het afgelopen jaar heb ik dit leerzame programma mogen volgen samen met 80 andere vrouwen van 25 verschillende bedrijven, waaronder KPN, IBM, Delta Lloyd, Siemens, Shell en Rabobank. Mentor: bedankt voor de goede gesprekken! D&I Company bedankt voor het mooie en afwisselende programma (mentee)

Quotes Boardroom Coaching

Uiteindelijk heb ik mezelf de afgelopen jaren niet veel tijd gegund om bij de planning van mijn carrière stil te staan. Voor mij was Boardroom Coaching een groot cadeau om dit nu formeel wel te doen. Het heeft me een goede reflectie en een concreet plan voor de toekomst gebracht.  (coachee)

Voor mij was het een eye opener dat het blijkbaar nog steeds niet vanzelfsprekend is dat een vrouw kandidaat is voor bepaalde topfuncties. Ik heb daarom in mijn eigen organisatie lunchsessies georganiseerd, waaruit o.a. afspraken zijn ontstaan dat diverse leidinggevenden zich persoonlijk inzetten voor de carrière voortgang van talentvolle vrouwen. (coach)

 

Cross-company events

Naast topevents zoals het jaarcongres, het topontbijt en de uitreiking van de Monitor, zijn er inspiratiebijeenkomsten en praktische workshops voor de leden. Actualiteiten en wensen uit het deelnemersnetwerk staan centraal bij de keuze voor de thema’s. Organisaties die hun kennis en ervaring willen delen met anderen, stellen hun deuren graag open: een bijzondere manier van kennis- én netwerkdeling.

Klik hier voor de agenda.

Klik hier voor een sfeerimpressie van enkele van onze events.

30% Club
In het voorjaar van 2015 verbonden een tiental topmensen en captains of industry zich aan de ‘30% club’. Zij zijn een jaar ambassadeur voor diversiteit in de top van Nederlandse organisaties. Dit betekent dat zij zich op persoonlijke titel inzetten om dit thema binnen en buiten hun organisatie op de agenda zetten. Om daarmee bij te dragen aan het realiseren van het wettelijke streefcijfer van minimaal 30% vrouwen in de top.