088- 792 88 70 info@di-company.nl

Annemarie Jorritsma wil bedrijven nog één kans geven

25645008996 Ece18cd622 O 1

Annemarie Jorritsma gaat er gemotiveerd, energiek én met humor tegenaan als nieuwe ‘kwartiermaker’ voor topvrouwen.nl. Tijdens de bijeenkomst voor deelnemers van het Boardroom Coaching programma  eind januari, ging zij met de aanwezige topmannen en –vrouwen in gesprek over wat nodig is om versnelling te brengen in de groei naar diversiteit in de top. Deze input neemt zij mee in haar ronde langs bedrijven.
Intrinsieke motivatie van bedrijven om diversiteit te versterken is nog het uitgangspunt, maar als dat niet snel leidt tot verbetering, gloort een door de overheid opgelegde quotumregeling.
Topontbijt Talent naar de Top
Ook tijdens het topontbijt op 8 maart jl. en in een interview met Forum (VNO-NCW) gaat zij hierop in: “Als ik zie hoe langzaam het nu gaat, begin ik wel naar een quotum te neigen. Ik spreek ook mannen die zeggen: doe maar een quotum, want anders red je het niet. Ik zou dat overigens heel treurig vinden. Het zou toch je eer te na moeten zijn als groot bedrijf. Zie dit maar als een ultieme poging. Ik probeer het nog één keer met de zachte hand.”
Ze heeft een lijst van bedrijven in haar tas die ze allemaal rechtstreeks gaat benaderen. “Ik word bijna weer een party crasher. Het is al gelukt om op zo’n manier een vrouw benoemd te krijgen. Het kan niet zo zijn dat je anno 2016 een top met alleen maar mannen hebt.”
Andere vragen stellen
Eén van de oorzaken van het lage percentage vrouwen in de top ligt volgens Jorritsma bij het selectieproces: “( …) de selectie van bestuurders en commissarissen loopt langs de mannelijke lijn. Vrouwen onderschatten zichzelf, mannen staan vooraan. Dus ik stel nu andere vragen tijdens sollicitatiegesprekken. Bij mannen vraag ik me af: is het waar wat hij zegt? Bij vrouwen denk ik: kan ze meer dan ze zegt?”

Lees hier het interview met Annemarie Jorritsma
Lees hier het persbericht over het topontbijt