088- 792 88 70 info@di-company.nl

10 jaar Charter Talent naar de Top: momentum voor versnelling

JK3A9383

D&I Company kijkt met trots terug op een mooie ochtend vol energie en nieuwe ideeën. Op 8 juni 2017 werd de Monitor Talent naar de Top gepresenteerd en als eerste overhandigd aan Tweede Kamer voorzitter Khadija Arib. Een divers gezelschap woonde de presentatie van deze jaarlijkse monitor van het aandeel vrouwen in de top bij. Speciaal was dat ook 10 jaar Charter Talent naar de Top, waaraan de Monitor is verbonden, werd gevierd.
Caroline Princen, voorzitter Commissie Monitoring Talent naar de Top, nam de rol als dagvoorzitter met zowel humor als een serieuze noot op zich.

Bekijk de foto’s van de bijeenkomst

 


Ondertekenaars Charter zijn absolute koplopers
Daadkracht werkt, blijkt uit de resultaten van de Monitor. Bij de bedrijven die het Charter Talent naar de Top hebben ondertekend en meedoen aan de jaarlijkse Monitor blijft het aandeel vrouwen in top en subtop verder stijgen. Charterorganisaties zijn absolute koplopers, met resp. 22,2% en 33,1 % vrouwen in de Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen tegenover 9,6 % en 12,5 %  bij bedrijven die het Charter niet hebben ondertekend.

Wat werkt?
–   Vastleggen van ambities met concrete targets;
–   Goed leiderschap met langjarig commitment (lange adem);
–   Monitoring van inspanningen en resultaten;
–   Inzicht in good practices en toepassen van effectieve maatregelen;
–   Koplopers en topmannen en -vrouwen als rolmodellen.

Voorzitter Tweede Kamer: proud to be ‘excuustruus’
Wij waren vereerd de Monitor Talent naar de Top te mogen overhandigen aan de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib. “Het onderwerp diversiteit gaat mij aan mijn hart. Het is ook eigenlijk gewoon saai als iedereen hetzelfde is, diversiteit is dus ook gezellig.” En over de ervaring met haar eigen aanstelling: “Toen er een Kamervoorzitter nodig was, werd er niet direct aan mij gedacht. Nu ben ik ‘proud to be excuustruus’!”
“Mannen vinden het ook niet erg als ze benoemd worden omdat ze man zijn. Dus vrouwen, grijp je kans!” vulde Caroline Princen aan.

Aansprekende voorbeelden
Jaarlijks ontvangen de Charterondertekenaars met de beste prestaties op het gebied van D&I en het beste diversiteitsbeleid een ‘Talent naar de Top Diamant’. Dit jaar ging deze prijs naar Rabobank, Universiteit Leiden, VodafoneZiggo en Alliander (runner up). Hun aanpak en best practices kunnen andere organisaties inspireren en stimuleren.
Bekijk wat de winnaars hierover zeggen op onze Twitterfeed: https://twitter.com/diversitytweet

Acties voor versnelling
Maar hoe nu verder? Hoe kunnen verschillende partijen ervoor zorgen dat er versnelling komt en ook andere bedrijven focus en daadkracht ontwikkelen voor meer diversiteit? Tijdens break out sessies is gebruik gemaakt van alle denkkracht en ervaring van de aanwezigen om de volgende stap te kunnen maken en diversiteit een boost te geven. In korte tijd bedachten zij effectieve en creatieve acties voor bedrijven, politiek, executive search bureaus en voor D&I Company zelf.
Directeur Yelly Weidenaar van D&I Company selecteerde daaruit als beste idee: “Zorg voor een culturele diversiteitcharter à la het Charter talent naar de top  – en integreer deze twee”. Het idee van de runner up was: “Als bedrijf zet je je jaarlijks aantoonbaar in om organisaties het charter te laten ondertekenen. Met als prijs: een diamant met een goud randje voor het bedrijf dat aantoonbaar andere organisaties heeft geactiveerd.”

We waren nr. 1 Trending Topic op Twitter! Bekijk hier onze gave Twitterfeed: https://twitter.com/diversitytweet Volg ons nu ook op Twitter, Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte!

Ook in de media is de Monitoruitreiking niet onopgemerkt gebleven. Een interview bij BNR, een stuk in de Telegraaf en online bij oa nu.nl, mt.nl, NOS.

Bekijk de foto’s van de bijeenkomst